Kinderrechten Muurschildering

Kinderen en jongeren moeten informatie krijgen over hun rechten, anders kunnen ze niet goed hun mening geven en opkomen voor hun rechten!

Daarom hebben de medewerkers van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel in Den Haag ervoor gezorgd dat er een Kinderrechten Muurschildering is gekomen. Want informatie over kinderrechten moet op allerlei manieren gegeven worden, vinden zij. Dus in dit geval geen tekst die je moet lezen, je hoeft niet te luisteren, je kunt ‘m gewoon zien en er langslopen!

In de Kinderrechten Muurschildering vind je vier kinderrechten terug:

- het recht op Educatie (links in de weegschaal)
- het recht op Spel en Vrije tijd (rechts in de weegschaal)
- Het recht op Onderdak (onder de plu van de kinderrechtenweegschaal)
- en het recht op Informatie (de Kinderrechtenmuurschildering zelf)

De kinderen van basisschool De Springplank hebben de Kinderrechten Muurschildering zelf ontworpen, samen met kunstenaar Jochem van Aller van The Hague Street Art. Jochem heeft daarna met een hoogwerker de muurschildering op de zijmuur van het flatgebouw gespoten.

 

Elk jaar op 20 november is het Wereld Kinderrechtendag. In die week is er veel aandacht voor kinderrechten. 
Gelukkig was de Kinderrechten Muurschildering op tijd af, precies in de kinderrechtenweek! Tijdens de feestelijke onthulling vertelden de kinderen zelf over waarom kinderrechten nou zo belangrijk zijn en heeft Wethouder Saskia Bruines officieel de Kinderrechten Muurschildering onthuld.


 

Heb jij vragen over je rechten? Of wil jij voor je rechten opkomen? Scan dan de QR-code die op de muurschildering staat of neem contact op met de Kinder- en Jongerenrechtswinkel via deze website.

Je vindt de Kinderrechten Muurschildering op de hoek van de Erasmusweg en de Beresteinlaan. Laat ons weten wat je ervan vindt!!